Ontdek alles wat je wilt weten over Assu® in deze handleiding

Prolongatieberichten verwerken in Assu® (automatisch prolongeren)

Dit hoofdstuk gaat over de automatische prolongatie aan de hand van ADN berichten.

Wil je handmatig prolongeren? Lees dan dit hoofdstuk: https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2449703005

 

Dit hoofdstuk gaat over de ADN prolongatie in Assu®. In een aantal hoofdstukken leggen we je uit hoe je een ADN prolongatie draait.

We doen dit via ons 6 stappen plan.

 

De ADN prolongatie: wat doet het?

Door middel van de prolongatie laat je het systeem de juiste provisie- en premie bedragen berekenen zoals deze volgens de maatschappijen zouden moeten zijn. 

De relaties krijgen hiervoor hun facturen en de vervaldata van de polissen worden na een prolongatie bijgewerkt op de poliskaart. 

Tevens staan na de prolongatie altijd de juiste (door de maatschappij aangeleverde) provisie- en premie bedragen op de poliskaart.

 

Door niet te prolongeren kunnen we uiteraard niet garanderen dat de daadwerkelijke premie en provisie in het management gedeelte van Assu kloppen!

De prolongatie schrijft ook gegevens door naar de rekening courant: de maatschappij zegt namelijk dat de portefeuille in een bepaalde maand een X bedrag waard is. 

Door de prlongatie te draaien wordt Assu® gelijk gemaakt aan de gevenens van de maatschappij en kun je 1 op 1 vergelijken.

 

De ADN prolongatie: POR codes van maatschappijen

Voordat je begint begint met het de prolongatie dienen de POR-codes goed te staan bij de maatschappijen in Assu®. 

Deze POR-codes kun je terugvinden op http://www.sivi.org en je klikt vervolgens op POR-codes: POR online | SIVI

 

De POR-code kun je bij de maatschappij kwijt via "'Stamtabellen - Assurantiën - Maatschappijen". https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2410545211

Het lijstje POR codes dat volgt wanneer je op het driehoekje klikt achter "POR code(s)" komt van SIVI en is niet aanpasbaar in Assu®!

De ADN prolongatie: uitleg video

Wil je, voordat je begint met prolongeren eerst zien hoe het in zijn werk gaat? Bekijk dan onderstaande video waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je een ADN prolongatie draait in Assu®.

 

De ADN prolongatie: stappenplan

De prolongatie in Assu® gaat door middel van 6 stappen. In onderstaande hoofdstukken leggen we deze stappen voor je uit:

 

Deze handleiding is geldig voor Assu® versie 1.2631 en ouder. Werk je met een oudere versie? Dan kan het zijn dat er afwijkende screenshots in staan.

We hopen dat de informatie in deze handleiding duidelijk voor je is. Zo niet aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via A.i. Servicedesk