Ontdek alles wat je wilt weten over Assu® in deze handleiding

RC maatschappij defintief maken in Assu®

Als de RC controle succesvol afgerond is kun je de RC definitief gaan maken. Volg hiervoor de onderstaande stappe:

 

Stap 1: Ga vanuit de cockpit naar 'Financieel/ADN' en kies hier voor Rekening Courant maatschappij:

Als je heel toevallig de RC maatschappij al open hebt staan voor een bepaalde maatschappij dan wordt automatisch je geopende maatschappij getoond. Je kunt dus nooit per ongeluk twee keer een  maatschappij openen waardoor het systeem traag zou kunnen worden!

 

Stap 2: Selecteer in het volgende scherm de juiste maand die je definitief wilt maken en klik op de blauwe pijltjes. 

 

Stap 3: Hierna kies je bij 'Maatschappij(en) de maatschappij en vervolgens op "Zoeken":

Stap 4: Klik op 'Ja' op de melding of je zeker weet dat je de RC van de geselecteerde maatschappij, maand en jaar wilt blokkeren.

 

Stap 5: Klik vervolgens op 'OK' op de melding dat het definitief maken gestart is.

 

Stap 6: Uw systeem gaat nu de gegevens verwerken. Klik vervolgens weer op 'OK' en u bent klaar.

 

Indien er een melding komt dat een en ander niet klopt in bijvoorbeeld de grootboeken dan heb je altijd de mogelijkheid dat aan te passen voordat je verder gaat met definitief maken:

Bovenstaand is nu terug te zien onder de knop "Toon gesloten RC lijst":

 

Als je een gesloten RC toch weer open wilt zetten om nog wat aanpassingen te doen dan is deze altijd nog open te zetten door boven in het scherm de knop "RC deblokkeren"  aan te klikken.

 

Let op: je kunt de maatschappij incasso boekingen pas in de boekhouding terugvinden als de RC defintief gemaakt is. Door het definitief maken worden deze boekingen namelijk doorgeboekt naar je boekhoudpakket (Feniks/Exact Online/Snelstart). Als je voor het defintief maken gaat zoeken naar de boekingen zul je ze dan ook niet terugvinden!!

 

In de boekhoudinstellingen van Feniks kun je een vinkje zetten bij "Mij. incasso boekingen direct boeken bij synchronisatie". De boekingen komen dan direct in de boekhouding terecht tijdens de synchronisatie. De RC hoeft dan niet eerst definitief gemaakt te worden.

 

SnelStart Cloud boekt de maatschappij incasso boekingen meteen en de oude versie van SnelStart geeft eerst een vraag of je ze wilt boeken.

Deze handleiding is geldig voor Assu® versie 1.2631 en ouder. Werk je met een oudere versie? Dan kan het zijn dat er afwijkende screenshots in staan.

We hopen dat de informatie in deze handleiding duidelijk voor je is. Zo niet aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via A.i. Servicedesk