Ontdek alles wat je wilt weten over Assu® in deze handleiding

Postenbank module in Assu®

Dit hoofdstuk gaat over de module "Postenbank". 

In de Postenbank zitten provinciale posten van de tussenpersonen die geen agentschap hebben bij een bepaalde maatschappij.

 

De Postenbank bestaat uit 1 centrale Assu® die contact onderhoudt met de onderliggende Assu® versies van de aangesloten intermediairs. 

De centrale Assu® haalt via APLAZA en ADN berichten van de maatschappijen binnen (door middel van een tijdgebonden servertaak) en stuurt deze na verwerking vervolgens door naar de onderliggende Assu®'s. 

Dit kunnen prolongatie- en mutatieberichten zijn.

 

De onderliggende Assu®,s van de intermediairs op hun beurt halen deze verwerkte berichten binnen via hun eigen AiDBS postbus.

De AiDBS postbussen worden geleegd via een tijdgebonden servertaak (trigger naar wens in te richten).

 

Op dit moment worden enkel borderellen en rekening couranten opgeslagen in het docarchief van de intermediairs.

 

Als je gebruik maakt van de Postenbank zult je zien dat je rechts bovenin het cockpit scherm van Assu onder tabblad Financieel/ADN een aantal nieuwe knoppen heeft.

Deze knoppen zijn specifiek voor deze module gemaakt en zorgen ervoor dat je berichten kunt delen met uw intermediairs. Ze worden 1 voor 1 behandeld in onderstaande hoofdstukken.

In dit hoofdstuk behandelen we de volgende onderwerpen:

 

Deze handleiding is geldig voor Assu® versie 1.2631 en ouder. Werk je met een oudere versie? Dan kan het zijn dat er afwijkende screenshots in staan.

We hopen dat de informatie in deze handleiding duidelijk voor je is. Zo niet aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via A.i. Servicedesk