Ontdek alles wat je wilt weten over Assu® in deze handleiding

Een Assu® mailing maken vanuit een selectie

Na het maken van een selectie (zie https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2436562960 ) of het inlezen van een aangevraagde selectie: https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2436399133 is het mogelijk een mailing te maken aan de mensen die er als resultaat uitgekomen zijn.

 

Zorg er altijd wel voor dat je een goed sjabloon hebt staan in Assu® als basis voor je mailing. Lees hier alles over het aanmaken van sjablonen;

https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2388394099

Om ervoor te zorgen dat de goede e-mail of briefsjablonen getoond worden moeten bij tabblad "Velden" de volgende velden ingevuld te zijn:

 

Oorsprongtabel Personen: selecteer uit de tabel "Persoon" het veld "ID"

Oorsprongtabel Polissen: selecteer uit de tabel "Polis" het veld "ID"

Oorsprongtabel Bancair: selecteer uit de tabel "Bancair" het veld "ID"

Oorsprongtabel Hypotheken: selecteer uit de tabel "Hypotheek" het veld "ID" en selecteer tevens uit de tabel "Persoon" het veld "ID" (een hypotheek kan namelijk aan meerdere personen gekoppeld zijn) Als je alleen Persoon_ID selecteert dan krijg je alleen sjablonen die met personen te maken hebben.

Oorsprongtabel Financiering: selecteer uit de tabel "Financiering" het veld "ID"

Oorsprongtabel Schades: selecteer uit de tabel "Schades" het veld "ID"

 

Let op: Voordat je begint: relaties waarbij er op de relatiekaart een vinkje staat bij "uitlsuiten van mailing" onder tabblad "Algemeen" zullen NIET meegenomen worden bij de selectie (staat ook bij het plaatje van stap 3 vermeld):

 

MAILINGEN WORDEN ALTIJD VERZONDEN VANUIT HET E-MAILADRES DAT INGEVOERD STAAT BIJ DE EIGEN BEDRIJFSINSTELLINGEN.

 

Volg voor het maken van een mailing op basis van een selectie onderstaande stappen:

 

Stap 1: Klik op 'Maak mailing' nadat je de selectie uitgevoerd hebt.

Er start dan een wizard die helpt met het maken van de mailing.

 

Stap 2: Klik op 'Volgende>'

Er gaat nu een teller lopen. Wacht totdat deze klaar is.

 

Stap 3: Er opent een scherm met daarin de resultaten vanuit de selectie. Je kunt hier resultaten uitvinken. Bijvoorbeeld als er meerdere mensen op een zelfde adres wonen en maar 1 iemand hoeft een mail te krijgen. Alleen de mensen die een vinkje voor hun naam hebben staan gaan mee met de mailing.

Klik op "Volgende>" om verder te gaan.

 

Het volgende scherm komt vanzelf tevoorschijn.

 

 

Stap 4: maak een keuze uit de 3 manieren om een mailing te maken:

 

1- een mailing op basis van het communicatieprofiel op de relatiekaart: https://aiautomatisering.atlassian.net/wiki/spaces/AssuIV/pages/2386788367 Er wordt per relatie gekeken of de brief of e-mail in het communicatieprofiel aangevinkt staat en aan de hand daarvan wordt bepaald of de relatie een brief per post of een e-mail krijgt.

 

2- mailing per e-mail: De mailing wordt voor alle relaties die een e-mailadres hebben per e-mail verstuurd. Met het vinkje "Mailing per post versturen voor relaties die geem e-mailadres hebben" kan aangegeven worden dat relaties die geen e-mailadres hebben deze mailing ook moeten ontvangen, maar dan per post.

  1. optie aanvinken → mailing per post versturen voor relaties die geen e-mailadres hebben (zo kun je met 1 selectie alle klanten met/zonder emailadres mailen. En hoef je niet 2 aparte selecties hiervoor te maken.)

 

3- mailing per post: (als mensen liever een brief per post hebben, vink dan deze optie aan). De brieven zullen dan via de printer afgedrukt worden om per post verstuurd te worden.

 

Als je voor een mailing per e-mail kiest dan krijg je een extra veldje te zien waar je aan kunt vinken of de mailing per post mag gaan als er iemand in de lijst staat die toch geen e-mailadres heeft staan op zijn of haar relatiekaart.

 

Stap 5: Klik op 'Volgende> '

Geef hier een omschrijving voor de mailing en je kunt hier ook aangeven of je hem in het docarchief van de relaties terug wilt zien.

Heb je hier resultaten die per post gaan selecteer dan ook de juiste printer!

Wil je de mogelijkheid hebben om mensen die uitgesloten zijn voor mailingen (dit stel je in op de relatiekaart) TOCH te mailen? Zet dan een vinkje bij "Optie "Uitsluiten van mailing" negeren: "

 

 

Stap 6: maak je keuze en klik op 'Volgende>'

 

Er komt nu een scherm waar j het briefsjabloon/ e-mail sjabloon selecteert. Heb je brieven en mails in de selectie zitten dan lijkt het alsof je dit scherm twee keer te zien krijgt maar dat is niet zo: in het ene scherm kun je het sjabloon voor de brief selecteren, in het andere het sjabloon voor de post per brief.

Stap 7: Maak hier je keuze en klik weer op 'Volgende>'

 

Je komt nu in de volgende stap bij waarin je aan kunt geven of er doumenten meegestuurd moeten te worden en zo ja welke documenten dat dat zijn op basis van de documentbeschrijvingen:

 

Indien gewenst kun je een opvolgtaak aanmaken.

Mocht dat het geval zijn zet dan een vinkje bij 'Opvolgtaak aanmaken', vul dan onderstaand scherm (Stap 8) en klik weer op 'Volgende>'

Stap 9: Je krijgt een printpreview te zien. Klik weer op 'Volgende'.

Stap 10: Klik op 'Ja' als je verder wilt.

Wacht even op de voortgang:

De mailing is nu voltooid.

 

Stap 11: Klik op 'Voltooien'.

Assu® gaat nu achter de schermen aan de slag om alle e-mails naar de geselecteerde relaties te verzenden.

 

De brief/mail is terug te vinden in het docarchief van de relatie als Type: Mailing

 

Help, mijn selectie werkt niet goed!

Deze handleiding is geldig voor Assu® versie 1.2631 en ouder. Werk je met een oudere versie? Dan kan het zijn dat er afwijkende screenshots in staan.

We hopen dat de informatie in deze handleiding duidelijk voor je is. Zo niet aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via A.i. Servicedesk